LIFE Climate Forest van start!

Na de goedkeuring najaar 2020, gaat LIFE Climate Forest nu echt van start. In eerste instantie betekent dat vooral heel veel voorbereiden, contacten leggen en details uitwerken. Maar ook de eerste milestones van het project komen in zicht.

Zo is de huisstijl rond, zijn we druk aan het bouwen aan de website en ook de sociale media krijgen vorm. Verder leggen we in deze fase veel waardevolle contacten in binnen en buitenland die straks heel welkom zijn om tijdens en na het project de uitrol van klimaatslim bosbeheer naar zoveel mogelijk hectares te kunnen realiseren.

Uitwerken van de details

Momenteel zijn we dus heel druk met het concretiseren van het project en het uitwerken van alle details rondom de inzet van demobossen en referentiebossen. Binnen LIFE Climate Forest staat het delen van kennis namelijk centraal.

Zelf zien en ervaren

We vinden het belangrijk dat men zelf kan zien en ervaren wat de mogelijkheden en kansen zijn. Daarom werken we in het project met demobossen waar we samen met beheerders, eigenaren, beleidsmakers en andere betrokkenen aan de slag gaan met klimaatslim bosbeheer.

De referentiebossen laten juist de eerste resultaten zien, omdat hier al langer een beheer gevoerd wordt dat de veerkracht van het bosecosysteem ten goede komt. LIFE Climate Forest blijft hier aan werken, zodat de effecten op langere termijn duidelijk en zichtbaar worden.

We zijn nu aan het uitwerken hoe en wanneer we de kennis gaan delen. Binnenkort meer daarover!

Deel dit bericht gerust. Kies hier je platform.