In de geselecteerde demobossen en referentiebossen kunnen beheerders, eigenaren, beleidsmakers en andere belanghebbenden in de praktijk zien wat de mogelijkheden zijn van klimaatslim bosbeheer.

Referentiebossen

De referentiebossen worden al langer beheerd volgens principes die we ook in LIFE Climate Forest gaan toepassen en verder gaan uitwerken. Daardoor is hier al te zien welke ontwikkeling het bos doormaakt en wat de eerste resultaten zijn van de beheerinspanningen. Deze waardevolle voorbeelden geven daarmee inzicht in wat er mogelijk is en wat dit vraagt in beheer en beleid.

Zien en ervaren hoe het werkt en wat er mogelijk is

In LIFE Climate Forest hebben we verschillende demobossen en referentiebossen geselecteerd. Hier kunnen we beheerders, eigenaren, beleidsmakers en andere belanghebbenden in de praktijk laten zien wat de mogelijkheden zijn van klimaatslim bosbeheer en hoe je dit kleinschalige en boomgerichte beheertype door kunt vertalen naar een specifieke opstand.

De demobossen

In de demobossen gaan we aan de slag met klimaatslim bosbeheer en kan men zelf ervaren wat dit type beheer precies inhoudt en welke kansen er zijn als je een opstand kleinschalig en boomgericht beheert. De bossen bevinden zich in de provincies Brabant, Overijssel, Drenthe, Gelderland en Limburg en spelen een belangrijke rol in de trainingen en veldexcursies die we in LIFE Climate Forest gaan organiseren.

In deze bossen gaat het projectteam ook aan de slag met het verder ontwikkelen en verfijnen van de beheermethode. Onder andere door te testen en vervolgens door de jaren heen te monitoren.

Demobossen

In de demobossen gaan we aan de slag met klimaatslim bosbeheer. De bossen bevinden zich in de provincies Brabant, Overijssel, Drenthe, Gelderland en Limburg. Hieronder komt een lijst te staan met de demobossen die u kunt bezoeken.